top of page

Positiivinen elämänasenne


Positiivinen elämänasenne on tunnetusti terveyttä edistävää. Vahvistusta optimismin merkittäville terveyshyödyille tuo laaja yhdysvaltalaistutkimus (”Optimism and Cause-Specific Mortality: A Prospective Cohort Study”), jossa havaittiin, että myönteinen elämänasenne voi pidentää naisten elinikää. Tutkijat päättelivät, että tämä todennäköisesti johtuu siitä, että optimisteilla on terveellisemmät elämäntavat, he pitävät paremmin huolta itsestään kuin synkemmin elämään suhtautuvat.

Vaikka negatiivisuuden kierteestä ei aina ole helppoa päästä pois, niin se on kuitenkin täysin mahdollista opettelemalla ja harjoittelemalla. Esimerkiksi pienten positiivisten tekojen tekeminen toisille tuottaa myös itselle hyvän mielen ja voi auttaa käyntiin asenteen muutoksessa. Asenteen muutos heijastuu suoraan myös ympäristöön parantaen myös läheisten hyvinvointia ja terveyttä. Elämäänsä tyytyväinen ja onnellinen ihminen valitsee helpommin myös muutenkin terveellisemmät elämäntavat. Jokainen yksilö joutuu kohtaamaan kuormittavia elämäntapahtumia. Monetkin niistä voivat olla sellaisia, joihin ei pysty vaikuttamaan, mutta pystymme kuitenkin vaikuttamaan kykyymme antaa sosiaalista tukea ja ottaa sitä vastaan. Hyvä sosiaalinen tuki vaikuttaa yleensä positiivisesti terveyteen ja auttaa selviytymään paremmin erilaisista kuormittavista tekijöistä.

Syömisessäkin positiivisuus on tärkeää. Nautitaan hyvästä, terveellisestä ja maukkaasta ruoasta hyvällä omalla tunnolla, onhan syöminen iloinen asia!

Ylen juttu “Optimistinen nainen elää terveellisemmin ja siksi pidempään” http://yle.fi/uutiset/3-9382827


bottom of page